Kpss Koçluğu olarak bugün sizlere kpss matematik soru dağılımlarını ve değerlendirmesini yapıp kpss matematik dersinde adayların nelere dikkat etmesi gerektiğine dair tavsiyelerde bulunacağız.
Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’nda adayların en çok zorlandığı ders olan kpss matematik sınav sürecinde önemli bir yer tutmaktadır.
Kpss Matematik dersinde adaylar 3 ayrı bölüme ayrılmıştır.
Matematiği çok alt düzey olan öğrenciler: Matematiğim çok kötü zaten yapamam diyerek en büyük hatalardan birini yapan öğrenciler, matematiğe hiç çalışmayıp diğer derslere yüklenerek yüksek netler hedeflemektedirler. Sınavda ise her dersten belirli sayıda zor seviye de soru çıktığı için bu adayların %99’u başarısız olmaktadır. Hangi seviye de olursanız olun hiç dersi ihmal etmemelisiniz. Özelikle kpss matematik dersine her aday çalışmalı, yapabileceği maksimum nete ulaşmalıdır..
Matematiği 5-10 net arasında olan öğrenciler: Bu tip öğrenciler disiplinli bir şekilde çalışarak 3-4 ay içinde kpss matematik seviyelerini 20 netlere çıkartabilir. Kpss de 5 net matematik netini 20 nete çıkarmak adlı videomuzu buradan izleyebilirsiniz.
Matematiği üst düzey olan öğrenciler: Bu tür öğrencilerimizin sözel bölümü zayıf olmaktadır. Genelde kpss matematik denemelerinde 25 üstü net yaparak en büyük avantajlı öğrencilerin başında gelmektedirler. Sözel derslere de hakkı ile çalıştıklarında da çok güzel puanlar almaktadırlar. Bu öğrenci kategorisinin ise yapmış olduğu en büyük hatalardan biri matematiğim ne de olsa iyi diyerek hiç matematik çalışmamaları veya bu dersten çok az sayıda soru çözmeleri olmaktadır. Bakılmadığı, çalışılmadığı zaman unutulan matematik, eğer sınava kadar çok az vakit ayırırsanız sınav da sorular ile büyük vakit kaybedip beklediğinizin çok altında netler yapabilirsiniz.
Kpss de Türkçe-matematik kısmından oluşan genel yetenek bölümünde ortalama doğru sayısı 20 olduğundan dolayı bu alanda yapacağınız yüksek netler sizleri çok iyi puanlar getirmektedir. Bu yüzden özellikle Türkçe – Matematik ikilisi üzerinde daima çalışmalı ve her geçen gün kendinizi geliştirmelisiniz.
Bu arada kpss Türkçe soru konu dağılımı ve tavsiyeler yazımıza buradan ulaşabilir, Türkçe dersinde de en çok nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. Gelin şimdi matematikten hangi konudan kaç soru çıkıyor ona bakalım..
KPSS MATEMATİK KONU SORU DAĞILIMI
Temel Kavramlar-Çözümleme: 3 Soru
Bölme-Bölünebilme, Asal Çarpanlara Ayırma, Ebok-Ekok: 0-1 soru
Rasyonel-Ondalık Sayılar: 2 Soru
Basit Eşitsizlikler: 1 Soru
Mutlak Değer: 1 Soru
Üslü Sayılar: 2 Soru
Köklü Sayılar: 1 Soru
Faktoriyel: 0-1 Soru
Çarpanlara Ayırma: 1 Soru
Oran-Orantı: 0-1 Soru
Denklem Çözme: 1 Soru
Sayı Problemleri: 1-2 Soru
Kesir Problemleri: 0-1 Soru
Yaş Problemleri: 1 Soru
İşçi-Havuz Problemleri: Son yıllarda soru çıkmamaktadır.
Hareket Problemleri: 1 Soru
Yüzde, Kar-zarar, Faiz Problemleri: 2 Soru
Karışım Problemleri: Son yıllarda soru çıkmamaktadır.
Grafik Problemleri: 0-2 Soru
Kümeler: 0-1 Soru
Bağıntı ve Fonksiyon: 1 Soru
İşlem: 1 Soru
Modüler Aritmetik: Son yıllarda soru çıkmamaktadır.
Permütasyon: Son yıllarda soru çıkmamaktadır.
Kombinasyon: Son yıllarda soru çıkmamaktadır.
Olasılık: 0-1 Soru
Sayısal Mantık: 2-6 Soru
Maalesef çoğu aday kpss matematik dersinde soru çıkmayan konulara bile çok uzun süre çalışmaktadır.Görüldüğü gibi bazı konulardan son yıllarda soru çıkmamaktadır. Kpss de adaylar bunların bilincinde olup hangi konuya ne kadar önem vereceklerini belirleyebilirler.
Matematiğiniz veya bir başka dersiniz de başlangıçta çok kötü olabilir ama hiçbir zaman hiçbir dersi elememeli, en başından itibaren programlı, istikrarlı bir şekilde çalışmaya devam etmelisiniz.
Tüm Türkiye genelinde öğrencilerimizi en üst düzeye çıkarmak ve hayallerini gerçekleştirmek için yapmış olduğumuz çalışma sistemi hakkında buradan bilgi sahibi olabilir, yaşadığınız sıkıntıları veya öğrenmek istediklerinizi yorum olarak belirtebilirsiniz.
Bu yazımızda kpss matematik dersinde nasıl bir strateji oluşturabileceğinize dair bilgiler paylaştık. Ülkemizin geleceği olan tüm adaylara başarılar dileriz…
KPSS KOÇLUĞU
DAİMA İLERİ !