KPSS HUKUK NASIL ÇALIŞILIR? Hukuk dersinde yüksek net yapmak için detaylı tavsiyelere ve önemli noktalara değineceğiz. KPSS HUKUK DERSİNE ÇALIŞMAK İÇİN TAVSİYELER

Değerli öğrenciler, hukuk dersi kpss a grubunda iktisat ile birlikte en yüksek katsayıya sahip derstir. Hukuk dersinde yüksek netler yapmanız size standart sapma nedeni ile daha fazla puan getirerek diğer adayların önüne geçmenizi sağlayacaktır.

KPSS HUKUK DERSİNE NASIL ÇALIŞILIR

Bir derse çalışmaya başlamadan önce mutlaka soru dağılımlarını incelemelisiniz. Böylelikle hangi konudan kaç soru çıktığını belirleyebilir, zamanınızı verimli kullanmak adına değerlendirebilirsiniz. Örneğin, az soru çıkan bir konu ile çok soru çıkan bir konuya ayıracağınız vakitler son aylarda değişkenlik gösterecektir. Fakat hangi konudan kaç soru çıktığını bilmezseniz zamanınızı verimsiz kullanacaksınız ve daha yüksek net yapma imkanınız varken daha düşük netlerde kalacaksınızdır.

Kpss a grubunda hukuk dersi 7 tane hukuk dersinden oluşmaktadır. Ders sayısının fazla olması nedeni ile adayla ön yargılı yaklaşmakta hatta bazı hukuk derslerini elemektedirler. Hiçbir zaman hiçbir dersi elememelisiniz. Her derste kolay,orta ve zor sorular çıkmaktadır. Bir dersi sınav zamanına kadar oturtamayıp o dersi elediğinizde, o derste çıkacak kolay soruları elemiş sayılırsınız. Oysa elemeyip üstüne düşerseniz kolay soruları mutlaka yapacaksınızdır. Bir sorunun bile binlerce adayın önüne geçmek demek olduğunu unutmayın.

KPSS HUKUK DERSLERİNE HANGİ SIRA İLE ÇALIŞILMALIDIR

Kpss Hukuk dersi Kamu Hukuku ve Özel Hukuk olarak iki ana kısma ayrılmaktadır. Kamu Hukuku; Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, Ceza Hukuku derslerinden oluşurken Özel Hukuk ise; Medeni Hukuku, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku ve İcra-İflas Hukuku derslerinden oluşmaktadır.

Hukuk dersine öncelikle Kamu Hukuku bölümü ile başlamalı ve sırası ile Anayasa Hukuku,İdare Hukuku ve Ceza Hukuku derslerini bitirmelisiniz. Bu sıra ile ilerlediğinizde konular arası bağlantı sağlayarak konuları daha iyi anlayarak ilerleyebilirsiniz.

Anayasa Hukuku, a grubu sürecinde bir çok öğrencinin başarılı ile bitirdiği derslerin başında gelmektedir. Kpss a grubu sınavında hukuku bölümünde Anayasa Hukuku dersinden toplam 4 soru gelmektedir. Konuyu dinledikten sonra defterinizden, özet notunuzdan tekrar ederek arkasına hemen çıkmış soruları çözmelisiniz. Anayasa Hukukunda bazı bölümler ilk başta tam oturmayabilir. Bunun normal olduğunu bilip, acele etmeden, sabırlı bir şekilde ilerlemelisiniz. Her tekrarınızda daha iyi olacağını unutmayın.

KPSS HUKUK DERSİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

Anayasa Hukukundan sonra İdare Hukuku ile devam etmelisiniz. İdare Hukukunda toplam 6 soru çıkmaktadır.İdare Hukukunu yine konunun hemen ardından çıkmış soruları çözerek ilerlemelisiniz. İdare Hukukunun bazı bölümleri adaylar tarafından zor anlaşılmaktadır. Bu gibi bölümleri ayrı sayfalara yazıp günlük görebileceğini yerlere asmanız, her gün tekrar etmenizi ve daha iyi olmanızı sağlar.

İdare Hukukundan sonra Ceza Hukuku ile devam etmeli ve yine konunun ardına çıkmış soruları çözmelisiniz. Ceza hukukunda ise toplam 6 soru çıkmaktadır.Bir dersi bitirip diğer derslere başladığınızda, bitirdiğiniz dersleri belirli aralıklarla mutlaka tekrar etmelisiniz. Hukuk genel itibari ile sözel bir ders olduğundan dolayı çok çabuk unutulmaktadır. Bu yüzden sürekli, belirli aralıklarla tekrar ederek ilerlemelisiniz.

Kamu Hukukunda dersleri bitirdikten sonra Özel Hukuk kısmında da Medeni Hukuku,Borçlar Hukuku,Ticaret Hukuku ve İcra-İflas Hukuku şeklinde ilerleyerek bitirmelisiniz. Yine Özel Hukuk dersleri de Kamu Hukuku dersleri gibi birbiri ile bağlantılıdır. Bu yüzden söylediğimiz sıra ile dersleri bitirmeniz son derece önemlidir.

KPSS HUKUK DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

Medeni Hukuk dersinde toplam 6 soru çıkmaktadır. Medeni Hukuk dersinde miras gibi ilk başta anlamadığınız konular olabilir. Bu gibi konuları hemen gözden çıkarmak yerine her gün bakıp üstüne düşmeniz zamanla o konudan soru kaçırmamanızı sağlar.

Borçlar Hukukunda ise toplam 6 soru, Ticaret Hukuku toplam 6 soru,İcra-İflas Hukuku toplam 6 soru çıkmaktadır.

Özel Hukuk kısmında adayların en çok elediği derslerin başında Ticaret Hukuku ve İcra-İflas Hukuku dersleri gelmektedir. Hiç bir dersi elemeyin. Elediğiniz derslerden yapacağınız bir doğrunun bile size puan getireceğini unutmayın.

Her derste anlamadığınız konuları belirleyip tablo haline getirmeniz ve belirli aralıklarla tekrar etmeniz işinizi kolaylaşacaktır. Örneğin İcra-İflas Hukukunu tablolar haline getirip çalıştığınızda soruları çok rahatlıkla yapabilecek seviyeye gelirsiniz.

KPSS HUKUK DERSİNDE YÜKSEK NET YAPMAK

Her sınavda olduğu gibi kpss a grubu sürecinde de kullanılan kaynaklar büyük önem taşımaktadır. Soru bankası olarak en önemli kaynağınız çıkmış sorular olmalıdır. Çıkmış soruları ise sadece soruları çözerek değil doğru da yapsanız yanlış da yapsanız her sorunun çözümünü okuyarak bitirmelisiniz. Çözümleri okuyarak ilerlemeniz hem o dersi tekrar etmenizi sağlar hem de sorulan sorunun konusunu daha iyi özümsemenizi sağlamaktadır. Konu anlatım olarak kullanacağınız kaynaklar ise seviyenize uygun, sizin anlayabileceğiniz açıklıkta olmalıdır.

Hukuk dersinde yüksek net yapmak için şu yöntemi mutlaka uygulamalısınız; Her hukuk dersini konu ve soru olarak bitirdiğinizde anlamadığınız kısımları ayrı ayrı not alabilirsiniz. Örneğin Anayasa Hukukunu bitirdiniz, sorularını çözdünüz ve çok karıştırdığınız veya sürekli yanlış yaptığınız kısımları toplam 5 sayfayı geçmeyecek şekilde notlar aldınız. Tüm hukuk derslerinde böyle yaparak notlar oluşturmalısınız. Son gün ise bu notları tekrar etmek, bu notları tekrar ederek sınava girmeniz size en az +5 net yaptıracaktır.

Değerli Öğrenciler, KPSS KOÇLUĞU, online öğrenci koçluğudur ve tüm öğrencilere ilk 7 gün ücretsizdir.. Sizin ilk defa veya daha yeni olduğunuz bu yolcuğu biz öğrencilerimizle yıllardır yapmaktayız. Her ay kişiye özel ders programları-dosyalar, haftalık görüşmeler, tekrar-deneme-soru kampları, 7/24 iletişim gibi hususların yanında size tecrübemizi aktararak hatalarınızı telafi ediyor, gece gündüz yanınızda olarak bu yolculukta daha disiplinli bir şekilde ilerlemenizi sağlıyor ve birlikte başarıyoruz. Çalışma sistemimiz kısmından sistemimizi detaylı inceleyebilir, kayıtlı öğrencilerimizin olduğu KPSS KOÇLUĞU facebook grubumuza katılarak Tekin Polat hocamıza sorularınızı sorabilir,kayıt ve daha fazla bilgi için ise iletişim kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.

Ayrıca KPSS MUHASEBE NASIL ÇALIŞILIR adlı yazımızı ve KPSS MALİYE NASIL ÇALIŞILIR yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Ülkemizin geleceği olan tüm adaylara başarılar dileriz..