KPSS EVDE NASIL ÇALIŞILIR. Evde hazırlananlar için önemli tavsiyeler ve dikkat edilmesi gereken noktalara değineceğiz.

KPSS EVDE NASIL ÇALIŞILIR

Birçok öğrenci kpss sürecine farklı formatlarda hazırlanır. Kpss Koçluğu olarak her aday bizim için farklıdır. Her adaya ayrı dosyalar hazırlar, kişiye özel programlar yaparız. Bu yüzden burada yazılanları kendinize göre uygulamalısınız. Aksi takdirde bir işe yaramaz.

Kpss konusunda öğrenciler genellikle 1 yılını ayırırlar. Bu 1 yılın ise 2-3 ayı dershanelerin açılmasını beklemek ve 1 ayıda isteksizlik hali ile geçer. Bu nedenle birçok öğrenci ilk yılında başarısız olmaktadır.

Kpss süreci ortalama 1 yıl kadar bir süre olsa da, bu süre içinde hata yapmadan ilerlemeniz gerekmektedir. En ufak bir hata kazanma ihtimalinizi azaltır ve size ikinci yılın kapısını açar.

Kpss’ye evde hazırlanmaya başladıysanız en doğru kararlardan birini vermiş demeksiniz. Kpss Koçluğu olarak dershaneleri tavsiye etmiyoruz. Bir dershanenin hem geç açılması, hem dershanede geçen süre hem de yorgunluğa etki ettiği için gününüzün bir çok bölümü boşa gitmekte ve kendinizin çalıştığı zaman azalmaktadır. Böylelikle konular daha zor oturmakta ve iyi seviyeye gelmek daha uzun süre almaktadır.

KPSS EVDE NASIL HAZIRLANILIR

Günümüzde artık birçok imkan bulunmaktadır. Kpss evde çalışmak için öncellikle aklınıza sadece ev gelmemelidir. Örneğin evinizde bir çalışma ortamı bulunmuyorsa kütüphaneye gidebilirsiniz. Bugün youtube da birçok dershanedeki hocalardan daha iyi hocalar bulunmaktadır. İstediğinizi dinleyebilir ve gayet güzel sonuçlar alabilirsiniz.

Her durumun olduğu gibi evde çalışmanın da avantajları ve dezavantajları vardır. Avantajları;

  • Planlı, programlı ilerlediğinizde gayet güzel sonuçlar alabilirsiniz.
  • Rakipleriniz dershanede 1-1buçuk ayda bir dersi bitirirken siz o dersi daha kısa sürede bitirir ve daha iyi hale gelebilirsiniz.
  • Eksik konularınızı tamamlamak veya yanlış yaptığınız konuları gidermek için daha uzun zamanınız olur.
  • Bugün kpss’de yüksek puan alan öğrencilerin büyük bir bölümü evde hazırlanarak kazanmıştır.

Evde çalışmanın tek dezavantajı ise sadece zaman zaman motivasyon eksikliği hissetmenizdir. Bu durum ise aslında bir dezavantaj değil gayet bu sürecin bir parçasıdır. Dershaneye de gitseniz, evde de çalışsanız mutlaka sıkıldığınız, motivasyonunuzun kaybolduğu zamanlar olacaktır. Hepsi bu sürecin bir parçasıdır. Önemli olan bu gibi durumların bilincinde olarak çalışmaya devam etmek ve bu psikolojiyi en kısa sürede atlatmaktır.

Bugün dershanelerin çok yüksek ücretler istediği bir durumda dershaneye gidip gitmeyeceğinizin kararını iyi vermelisiniz. Dershanede yaptıklarınızı iyi analiz etmelisiniz. Bugün dershaneler;

  • Geç açılmaları
  • Bazı derslerin hocalarının dışardan gelmesi ve çoğu günler dershanede bulunmamaları
  • Dershanede geçirilen ve yolda geçirilen süre boyunca öğrencide oluşan yorgunluk
  • Dershanelerde yaşanan bazı derslerin ertelenmesi veya hocaların derse gelmemeleri gibi aksaklıklar
  • Soru çözümlerine çok az zaman ayırmaları

Tüm bu hususlar göstermektedir ki dershaneler sizi değil kendilerini düşünmektedirler. Bugün bir eğitim yuvasından daha çok ticarethaneye dönüşen dershaneler maalesef günümüzde artık öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayamamaktadırlar.

EVDE KPSS ÇALIŞMAK

KPSS EVDE NASIL ÇALIŞILIR

Peki evde çalışmaya karar verdiniz ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz. Neler yapmalısınız?

  • Seviyenizi ölçmelisiniz. Hangi seviyede olduğunuz başlangıç aşamasında çok önemlidir. Seviyenize göre plan ve program yapabilirsiniz.
  • Kpss de hangi ders için hangi hocaları dinleyeceğinizi ve hangi kaynaklardan hazırlanacağınıza karar vermelisiniz. Kaynaklar ise çok önerilen kaynaklardan ziyade seviyenize uygun kaynaklar olmalıdır. Bugün çok önerilen bir kaynak size zor gelebilir veya tam tersi çok kolay gelebilir. Seviyenize uygun kaynaklar ile başlayarak ilerlemelisiniz.
  • Tüm bir yılın plan ve programını yapmalısınız. Hangi ay hangi derslere çalışacağınız, tekrarları ne zaman ne şekilde yapacağız, denemelere ne zaman başlayacağınız gibi tüm hususlar belirlenmelidir. Planlı, programlı olunduğu takdirde yıl içinde daha az stres yaşarsınız ve süreci daha iyi yönetebilirsiniz.
  • Olumsuz durumlardan uzak durulmalıdır. Bu olumsuz durumlar kimi zaman arkadaşlarınız, aileniz veya sosyal medya olabilir. Tüm bunlardan kendinizi arındırmalısınız. Unutmayın başarmanın ilk kuralı kendinize inanmaktır.
  • Objektif olunmalıdır. Yıl içinde sürekli iyi olduğunuz derse veya sevdiğiniz derse değil tüm derslere eşit zaman ayırmalı ve her derste belirli bir noktaya gelmelisiniz. Aksi takdirde yaptıklarınız kendinizi kandırmaktan öteye gidemez.
  • Psikolojinizi korumalısınız. Bazı zamanlar motivasyonunuz kırılabilir, dersler konular zor gelebilir. Bu gibi durumların normal olduğunu hatırlamalı ve bir an önce o psikolojiden kurtulmalısınız.
  • Evde çalışmak bir süre sonra sıkıcı gelebilir. Bu yüzden haftada 2-3 gün çalışma yerinizi değiştirmeniz (başka bir oda, kütüphane vs ) sizin aynı tempoda kalmanızı sağlayacak ve verimliliğinizi aynı şekilde devam ettirmenizi sağlayacaktır.
  • Ne olursa olsun hiçbir şeyin senden önemli olmadığını unutma. Sadece kendine inan ve elinden geleni yap.

Kayıtlı öğrencilerimizin Facebook KPSS KOÇLUĞU grubumuza katılabilir ve motivasyon, ders notları vs başta olmak üzere birçok imkanlardan ücretsiz bir şekilde faydalanabilirsiniz. Her zaman sizin yanınızda olduğumuzu unutmayın.

Ayrıca çalışma sistemimize buradan ulaşabilirsiniz. İletişim kısmından ise aklınıza takılanları bize sorabilirsiniz.

Ülkemizin geleceği olan tüm adaylara başarılar dileriz..